Αρχική

Με σεβασμό και αγάπη προς το γονιό, τον αθλητή, τον επισκέπτη και πάνω απ΄ολα τον «ΑΝΘΡΩΠΟ» δημιουργήσαμε τον Αθλητικό Σύλλογο «Αλκίμαχος» στο νησί μας, με σκοπό την προώθηση και διάδοση των πολεμικών τεχνών, του αθλητισμού και του Ολυμπιακού Ιδεώδους.

Ο Σύλλογος μας είναι αναγνωρισμένος από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) στο Ολυμπιακό άθλημα του Ταεκβοντό καθώς και μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό (ΕΛ.Ο.Τ.). Επίσης, είναι μέλος της Πανελλήνιας  Ένωσης Χαπκίντο (Π.Ε.Χ.) με πιστοποίηση τόσο του συλλόγου όσο και του εκπαιδευτή, στην πολεμική τέχνη αυτοπροστασίας Χαπκίντο.

Αλκίμαχος: Αυτός που μάχεται με σωματική & ψυχική γενναιότητα

Οι Στόχοι μας

Αξίες Ζωής

Στόχος μας είναι να διδάξουμε την αντιμετώπιση της ζωής με ήθος, κουράγιο, σεβασμό και πραγματικές αξιώσεις

Γενναιότητα

Στόχος μας είναι η δημιουργία «Αλκίμαχων» Αθλητών, αθλητών που μάχονται με σωματική και ψυχική γενναιότητα

Ισορροπία

Στόχος μας είναι οι ασκούμενοι να μαθαίνουν όχι μόνο αυτοάμυνα αλλά και τις πραγματικές αρετές της ενασχόλησης με τις πολεμικές τέχνες: Ευγένεια, Ακεραιότητα, Επιμονή, Αυτοέλεγχος, Ακατάβλητο Πνεύμα.

Στόχος μας δεν είναι η δημιουργία μιας μηχανής παραγωγής μεταλλίων. Στόχος μας δεν είναι η δημιουργία μαχητών του δρόμου.

Για αυτό το λόγο, επιλέγουμε πολύ αυστηρά τους δασκάλους μας και τους συνεργάτες μας, με μοναδικό στόχο να προσφέρουμε στη Ζάκυνθο μια ολοκληρωτική και ποιοτική, από όλες τις απόψεις εμπειρία, στις πολεμικές τέχνες. Εχοντας την τύχη να είμαστε οι ίδιοι μαθητές μεγάλων δασκάλων του χώρου των πολεμικών τεχνών στην Ελλάδα δημιουργήσαμε τα τμήματα του Ολυμπιακού Αθλήματος TAEKWONDO (Ταεκβοντό) καθώς και της πολεμικής τέχνης HAPKIDO (Χαπκίντο):

HAPKIDO

Υπό την καθοδήγηση και τη συνεργασία του Μάστερ Βαγγέλη Θάνου, 8ο DAN TaeKwonDo & 7o DAN HapKiDo, προσωπικό μαθητή του Ιδρυτή της World Hapkido Federation (WHF) Grand Master Kwan Sik Myung, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Χαπκίντο και Περιφερειακό Διευθυντή της WHF για την Ανατολική Ευρώπη & τη Μέση Ανατολή, «στήσαμε» τη δεύτερη σχολή του Συλλόγου στην οποία διδάσκεται η πολεμική τέχνη Hapkido, η τέχνη της αρμονίας της δύναμης και του πνεύματος. Πρόκειται για μια πληρέστατη πολεμική τέχνη που περιλαμβάνει λακτίσματα, τεχνικές με χέρια, λαβές, κλειδώματα, ρίψεις αλλά και αναπνευστικές ασκήσεις συγκέντρωσης και ενεργοποίησης της εσωτερικής μας ενέργειας.

TAEKWONDO

Σε συνεργασία με τον επί χρόνια προπονητή της Εθνικής Ελλάδας του Tae Kwon Do, το Δάσκαλο κ. Κώστα Τζιδημόπουλο (8ο DAN WTF), δάσκαλο και προπονητή δεκάδων Ελλήνων πρωταθλητών τόσο σε εγχώρια πρωταθλήματα όσο και σε αγώνες παγκοσμίου βεληνεκούς, με αποκορύφωση τα δύο Αργυρά μετάλλια του Αλέξανδρου Νικολαϊδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα και του 2008 στο Πεκίνο, «στήσαμε» την πρώτη σχολή του συλλόγου στην οποία διδάσκεται το Ολυμπιακό άθλημα TAE KWON DO, το οποίο υπάγεται στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Tae Kwon Do (WTF). 

Ελάτε να γνωριστούμε από κοντά. Θα είναι τιμή μας να μας εμπιστευτείτε σε μια δύσκολη εποχή όπου οι ανθρώπινες αξίες περνούν κρίση. Εμείς από την πλευρά μας, υποσχόμαστε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό έτσι ώστε να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας.

Εγγραφές – Πληροφορίες

  • Καθημερινά 17:00 – 22:00 στο χώρο της σχολής, Στραβοπόδη 23, 200μ. πριν από το Εθνικό Στάδιο Ζακύνθου.
  • Στα τηλέφωνα: 2695100390 (Σταθερό),  6948200472, 6978829831
  • Στο email: alkimachos.zante@gmail.com

Ήθος & Γενναιότητα

Τελευταία Νέα

ΚΑΛΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2016-2017

Από Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου ξεκινάμε και πάλι δυναμικά. Με τμήματα ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ για όλες τις ηλικίες http://alkimachos.gr/el/programma-proponiseon καθώς και ΧΑΠΚΙΝΤΟ. Καλή αθλητική και σχολική χρονιά  σε όλους!

Βρείτε μας στο facebook

Για περισσότερες ειδήσεις, φωτογραφίες, ανακοινώσεις κτλ, επισκεφθείτε τη σελίδα μας στο facebook στη διεύθυνση:  http://www.facebook.com/alkimachos.gr  

Ανακοίνωση

Ο Α.Σ. Αλκίμαχος Ζακύνθου εύχεται καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους τους μαθητές, τους γονείς και τους φίλους που αγκάλιασαν την προσπάθεια μας να δημιουργήσουμε στη Ζάκυνθο ένα οργανωμένο και σύγχρονο χώρο εκμάθησης πολεμικών τεχνών με ήθος, επίπεδο και σεβασμό στον άνθρωπο. Η χρονιά που μας άφησε ήταν πλέον σημαντική για το σύλλογο μας αφού […]

Όλα τα Νέα μας

Επικοινωνήστε μαζί μας

Όνομα (*)

Επώνυμο (*)

Email (*)

Τηλέφωνο

Θέμα (*)

Μήνυμα (*)

Διάβασα και αποδέχομαι την Πολιτική Απορρήτου του ιστότοπου alkimachos.gr